В началото на валутната търговия във вторник доларът е стабилен спрямо еврото, засилва се към йената и се обезценява по отношение на британската лира и австралийския долар. Търговците очакват първия от трите дебата по телевизията между действащия американския президент Доналд Тръмп и съперника му на изборите през ноември - Джо Байдън.

Другите фактори на валутния пазар тази седмица включват преговорите за Брекзит и данните за безработицата в САЩ през септември.

Общата валута днес сутринта се разменя срещу американската на ниво $1,1667 за едни долар спрямо $1,1666 за евро в края на предишната сесия.

Стойността на американската валута спрямо японската се повишава с 0,12%, до 105,63 йени за долар, в сравнение със 105,50 йени за долар в понеделник.

По отношение на японските пари стойността на еврото се повиши с 0,13%, до 123,24 йени срещу 123,08 йени за евро при затварянето търговията вчера.

Британският фунт стерлинг във вторник сутринта се покачва с 0,19% спрямо долара до $1,2588 за паунд, докато австралийският долар поскъпва с 0,17% до 0,7083 долара.

Индексът ICE, който проследява динамиката на щатския долар спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), загуби 0,07% при търговия във вторник. По-широк WSJ доларов индекс намалява с 0,03%

"Предвид предстоящия дебат на американските кандидати за президент на изборите през ноември, очакваното публикуване на данни за безработицата в страната за септември, както и продължаващите преговори за Брекзит, търговците ще останат предпазливи и не се очаква от тях да променят сериозно позициите си", - казва цитираният от Dow Jones анализатор на StoneX, Рон О'Конъл.

Представителите на Демократичната партия в Конгреса на САЩ представиха в понеделник нов пакет от мерки за подпомагане на икономиката на обща стойност 2,2 трилиона долара, който включва, по-специално, възобновяване на плащанията за безработни в размер на 600 долара на седмица.

Гласуването по този пакет в Камарата на представителите вероятно ще се проведе по-късно тази седмица, пише The Wall Street Journal. Председателят на Камарата Нанси Пелоси трябва да обсъди във вторник с министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин мерки за подкрепа на икономиката, която все още има сериозни проблеми поради пандемията от коронавирус.