Само с един оставащ (работен) ден, този месец се оформя като най-добрият юни за S&P 500 от над 60 години насам, пише CNN. Индексът се покачи с 6,3 процента през шестия месец на годината. Той се превръща и в най-добрия за индекса от януари насам.

В четвъртък S&P 500 постави и нов рекорд, след като се покачи с 3,2 процента за тримесечието и със 17 процента от началото на годината, достагайки 2 954 пункта. Междувременно Dow натрупа нови 6,9 процента за месеца и 14 процента за годината. Nasdaq също е напът да запише най-добрия си месец от януари и отчита 20 процента ръст за годината.

Акциите поскъпват заради надеждите, че Федералният резерв скоро ще намали лихвите още, за да подкрепи икономиката. Силното рали компенсира няколкото лоши дни, причинени от геополитически и търговски напрежения.

В началото на месеца председателят на Фед Джером Пауъл подчерта желанието си за подкрепи икономическия растеж. Пазарът прие това като заявка за ново намаление на лихвите на хоризонта. Миналата седмица Фед даде още по-силна индикация, че ще предприеме подобен ход.

Анализатори заговориха за ново падане на лихвите в Европа

Анализатори заговориха за ново падане на лихвите в Европа

Очаква се лихвите по оувърнайт депозитите на банките да намалеят с още 10 базисни пункта още по-дълбоко в отрицателна територия