На 20 април Мат Брайсън, хардуерен анализатор на Wedbush Enterprise, се появи в интервю на Yahoo Finance, където обсъди основните играчи в AI индустрията и как намаляването на лихвените проценти може да има малко или никакво въздействие върху технологичната вълна. Акциите на технологичните акции, включително Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) и Intel Corporation (NASDAQ:INTC) са се понижили с 15% през последните 30 дни, последвани от Philadelphia Semiconductor Index, спадащ с 10% въпреки последните върхове преди това.

Въпреки отдръпването на активността в индустрията, Брайсън има възходящо мнение за изкуствения интелект. Брайсън подчертава, че горивото в AI е подкрепено от акциите на чипове и доставчици на облачни услуги, посочвайки компании като NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) и Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN).

Той добави, че въпреки корексцията, големите технологични акции, особено производителите на чипове, ще продължат да инвестират в AI през 2025 г. и ще отбележат силни резултати на растеж. Брайсън предполага, че високите лихвени проценти със сигурност ще натежат върху потребителските разходи в дългосрочен план, оказвайки влияние върху многобройните акции, като големите производители на чипове.

След това той каза, че лихвените проценти може да имат малко или никакво влияние върху фундаменталния пейзаж на технологиите и ИИ. Според Брайсън операторите на центрове за данни като Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) и Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) ще продължат да залагат на разработването на AI приложения.

Брайсън смята, че Blackwell на NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), полупроводников продукт от следващо поколение, ще повлияе положително на индустрията. Въпреки че е сигурен, че хардуерните и софтуерните компании за изкуствен интелект ще определят параметрите на успеха на индустрията, той твърди, че е несигурно да се предвиди технологичното развитие на изкуствения интелект в момента.

Брайсън също има възходящо мнение за Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE:TSM) след NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) и говори за възможността компании като Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) и Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN) да започнат да разработват собствени полупроводникови продукти, променяйки позицията на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) на пазара. Брайсън каза, че въпреки че очаква индустрията да расте, е трудно да се предвиди в кои сектори AI може да проникне.

Все повече милиардери се насочват към конкретни AI акции

Все повече милиардери се насочват към конкретни AI акции

Изкуственият интелект е на път да съперничи на интернет революцията

Някои развития в AI пространството

В новаторска актуализация, на 13 май, OpenAI стартира GPT-4o, платформа, способна да работи с аудио, визия и текст в реално време. Новото приложение издига взаимодействието между хора и компютри на следващо ниво. Приложението може да предостави изходи в отговор на аудио входове за 232 милисекунди, със средно 320 милисекунди. Въпреки че новият продукт допълва производителността на GPT-4 Turbo върху текст на английски и код, той също е 50% по-евтин и много по-бърз. Инструментът също е оборудван за лесно разбиране на визуални и аудио входове.

На 20 май Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) пусна CoPilot + персонални компютри, предназначени за изкуствен интелект. Новите компютри са едни от най-интелигентните и бързи компютри, създавани някога. Неговият нов силикон може да извършва над 40 трилиона операции в секунда, има дълъг живот на батерията и се предлага с вградени усъвършенствани AI модели. Лицата, които се грижат за новите устройства, ще могат да генерират и прецизират изображения в реално време с помощта на Cocreation и да функционират на над 40 езика с помощта на инструмента Live Captions. Компютрите ще бъдат достъпни от 18 юни.

Уолстрийт е възходящо настроен по отношение на Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT). На 22 май анализаторската фирма Wedbush потвърди рейтинга за "надминаване" на Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) и поддържа целева цена от $500. Въз основа на прогнози на анализаторите през последните 3 месеца, 32 анализатори на Уолстрийт държаха рейтинг за купуване на акциите със средна целева цена от $491,23 и висока прогноза от $600. Целевата средна цена на акциите има потенциал за повишение от 11,88% от текущата цена от $427,25.

Сега, след като обсъдихме най-новото в пространството на AI, нека да разгледаме 7-те неудържими разработки на акции на изкуствен интелект (AI), които могат да представляват интерес за потенциалните инвеститори, подбрани от финансовото издание Insider Monkey.

За да достигнат до тези 7 имена на изкуствен интелект (AI), от изданието преглеждат четири ETF-а на тази тематика, включително iShares U.S. Technology ETF, Fidelity MSCI Information Technology Index ETF, iShares Global Tech ETF и iShares Expanded Tech Sector ETF, както и техните AI класации. Съставен е списък от 30 акции и ги проверяват във Finviz. След това стесниха своята извадка до акции, които са спечелили най-малко 35% от началото на годината към 23-ти май, и избраха 7 с най-висок ръст в цената на акциите. Акции са изброени във възходящ ред на техните печалби от началото на годината.

Добавени са и настроенията на хедж фондовете около всяка акция. Данните за хедж фондовете са взети от базата данни на Insider Monkey за 933 елитни хедж фонда към първото тримесечие на 2024 г. Топ 10 на консенсусните акции на хедж фондовете надминават индекса S&P 500 с повече от 140 процентни пункта през последните 10 години. Ето и кои са седемте акции:

7. CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ:CRWD)

Печалби от началото на годината към 23 април: 35,29%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 76

CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ:CRWD) се нарежда на седмо място в списъка с неудържими акции на AI за закупуване. CrowdStrike Falcon на компанията е базирана на AI платформа за защита, обучена на трилиони събития, свързани със сигурността. Charlotte AI, продукт на CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ:CRWD), е генеративен анализатор на сигурността на AI. Той помага на компании и физически лица да ускорят процеса на разследване.

Снимка 557902

Източник: iStock

На 8 май CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ:CRWD) и Amazon Web Services (AWS) обявиха партньорство за насърчаване на разработването на AI и приложения за сигурност в облака. Партньорството ще обедини платформата Falcon на CrowdStrike и приложенията за откриване на крайни точки и защита на AWS. Компанията също така ще използва AI Bedrock и AWS SageMaker, за да подобри своите AI предложения и функционалност във всички свои платформи.

Уолстрийт е с положителни настроения по отношение на CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ:CRWD). На 14 май Тревър Уолш от JMP Securities повтори рейтинга за "надминаване" на пазара на CrowdStrike Holdings, Inc. (NASDAQ: CRWD) и запази целевата си цена от $400. Акциите имат еквивалентни оценки за покупка според 36 от 37 анализатори на Уолстрийт, които са ги отразявали през последните три месеца. Към 20 май компанията има средна целева цена от $398 и най-висока прогноза от $435.

6. QUALCOMM Incorporated (NASDAQ:QCOM)

Печалби от началото на годината към 23 април: 40,31%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 78

QUALCOMM Incorporated (NASDAQ:QCOM) е една от неудържимите акции на AI за закупуване. Компанията за полупроводници произвежда хибридна AI архитектура, приложима към повечето генеративни AI приложения и устройства, включително телефони, лаптопи, XR слушалки, автомобили и IoT. QUALCOMM Incorporated (NASDAQ:QCOM) се занимава с производството на AI хардуер, AI софтуер и AI алгоритми.

На 7 май Argus Research запази рейтинг Купува на QUALCOMM Incorporated (NASDAQ:QCOM) и увеличи целевата си цена до $205 от $180. Акциите имат рейтинги, еквивалентни на покупка според 19 от 28 анализатори на Уолстрийт, които са ги отразявали през последните три месеца. Към 20 май акциите имат средна целева цена от $187,91 и висока прогноза от $220.

На 5 май QUALCOMM Incorporated (NASDAQ:QCOM) отчете печалби за фискалното второ тримесечие на 2024 г. Компанията отчете печалба на акция от $2,44, надминавайки прогнозите с $0,12. Тя също така отчете приходи на стойност 9,39 милиарда долара, изпреварвайки пазарния консенсус с 39,41 милиона долара, с годишен ръст на приходите от 1,27%.

Печалбата на Samsung Electronics скочи десетократно заради AI

Печалбата на Samsung Electronics скочи десетократно заради AI

Търсенето на памети отново е в разгара си

5. Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU)

Печалби от началото на годината към 23 април: 47,97%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 115

Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU) е известна компания за изкуствен интелект, класирана на пето място в този списък. Компанията е дом на интелигентна инфраструктура, позволяваща разработването на AI и генериращи AI приложения. Някои от водещите AI карти с памет включват HBM3E, DDR5 и LPDDR. Неговите SSD дискове за AI съхранение включват сериите 9000, 7000 и 6000. На 1 май Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU) обяви, че е готова да достави 128GB DDR5 32GB памет, за да отговори на търсенето на капацитет и скорост на генеративни AI приложения. Тези модули памет са в състояние да управляват важни приложения за изкуствен интелект и машинно обучение (ML) в центрове за данни, поддържат високопроизводителни изчисления и имат бази данни в паметта.

Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU) беше забелязана в портфейли на 115 инвеститори в края на Q1 на 2024 г. Тези фондове разкриха колективни дялове на стойност 6,14 милиарда долара в компанията. Към 31 март Citadel Investment Group е най-известният акционер в компанията и е разкрила позиция на стойност 764,5 милиона долара.

Уолстрийт е възходящ по отношение на Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU). На 20 май анализаторът на Morgan Stanley Джоузеф Мур повиши акцията до "еднакво тегло" от "поднормено тегло" и повиши целевата си цена от $98 на $130. През последните 3 месеца 24 анализатори на Уолстрийт държаха рейтинг за покупка на Micron Technology, Inc. (NASDAQ:MU). Към 20 май акциите имат средна целева цена от $137,6 и висока прогноза от $225.

4. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM)

Печалби от началото на годината към 23 април: 50,14%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 135

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) е компания за производство на полупроводници в Тайван. Водещият производител на AI чипове произвежда набор от дискретни полупроводници, включително малки сигнални транзистори, токоизправители за високо напрежение, превключващи диоди и MOSFET. Компанията предоставя поддръжка на големи производители на AI чипове, включително NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA).

В края на първото тримесечие на 2024 г. 135 хедж фонда бяха дълги Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) и притежаваха дялове на стойност 16,58 милиарда долара в компанията. Към 31 март Fisher Asset Management беше най-големият инвеститор в компанията и притежаваше дял на стойност 3,95 милиарда долара.

На 18 април Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (NYSE: TSM) отчете печалби за фискалното първо тримесечие на 2024 г. Компанията отчете печалба на акция от $1,38, надминавайки прогнозите с $0,06. Тя също така отчете приходи на стойност 18,23 милиарда долара, изпреварвайки пазарния консенсус с 224,73 милиона долара, с годишен ръст на приходите от 9,69%.

3. Celestica Inc. (NYSE:CLS)

Печалби от началото на годината към 23 април: 84,02%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 38

Celestica Inc. (NYSE:CLS) се нарежда на трето място в този списък с неудържими акции на изкуствен интелект за закупуване през 2024 г. Компанията е отговорна за разработването на Photonic Fabric, решение за оптични изчисления и тъкани на паметта, способно да презареди AI инфраструктура. На 27 март Celestetial AI, създателят на Photonic Fabric, обяви, че платформата е събрала 175 милиона долара във финансиране от серия C, ръководено от Фонда за иновативни технологии на Томас Тул (USIT). Платформата притежава основната технология за създаване, мащабиране и поддържане на AI модели.

38 хедж фонда държаха акциите през първото тримесечие на 2024 г. с общи дялове, възлизащи на 568,7 милиона долара. Whale Rock Capital Management е най-големият акционер в компанията и има позиция на стойност $169,64 милиона към 31 март 2024 г.

На 24 април Celestica Inc. (NYSE:CLS) отчете печалба за фискалното първо тримесечие на 2024 г. Компанията отчете печалба на акция от $0,86, надминавайки прогнозите с $0,11. Компанията отчете също така приходи на стойност 2,21 милиарда долара, изпреварвайки пазарния консенсус с 27,91 милиона долара, с годишен ръст на приходите от 20,19%.

2. NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA)

Печалби от началото на годината към 23 април: 91,73%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 186

С печалби от началото на годината от 91,73% към 23 април, NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) се нарежда на второ място в списъка. Компанията е дом на усъвършенствана AI платформа за предприятия, която е в състояние да управлява и внедрява AI приложения и работни процеси. Компанията също така произвежда хардуер за захранване на AI приложения.

В края на първото тримесечие на 2024 г. 186 хедж фонда бяха нетърпеливи към NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) и държаха дялове на стойност 48,3 милиарда долара в компанията. Към 31 март Citadel Investment Group беше водещият инвеститор в компанията и имаше позиция на стойност 18,74 милиарда долара.

На 20 май Barclays поддържа рейтинг с наднормено тегло на NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) и увеличи целевата цена до $1100 от $850. Акциите имат рейтинги, еквивалентни на покупка според 40 от 42 анализатори на Уолстрийт, които са ги отразявали през последните три месеца. Към 20 май компанията има средна целева цена от $1057,76 и висока прогноза от $1400.

Nvidia Corp. (NVDA) беше с най-добри резултати през тримесечието, като спечели 82,5% през периода. Въпреки че компанията имаше впечатляващо представяне, като спечели 242% през последната година, оценката беше подкрепена от впечатляващия ръст на приходите (126%), EPS (392%) и свободния паричен поток (610%) през последната година. Тя затвърди позицията си в GPU пространството, поддържано от собствения си софтуер CUDA. Въпреки че очакваме конкуренцията да се увеличи, NVDA може да продължи да поддържа най-висок пазарен дял. С водеща технология, нарастващ цикъл на иновации и силно генериране на парични средства, тя е в добра позиция за все по-широко приемане на изкуствен интелект (AI)."

1. Super Micro Computer, Inc. (NASDAQ:SMCI)

Печалби от началото на годината към 23 април: 207,21%

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 35

С печалби от началото на годината от 207,21%, считано от 23 април, Super Micro Computer, Inc. (NASDAQ:SMCI) се нарежда на първо място в списъка с неудържими акции за изкуствен интелект (AI) за закупуване. Тя предлага AI инфраструктурни сървърни продукти за предприятия. Нейните продукти са оптимизирани за управление на работните натоварвания на AI. Super Micro и NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) си партнираха, за да създадат Edge AI, изчислителен процес, който позволява внедряването на AI чрез предварително интегрирани компоненти с хардуерни и софтуерни продукти. Edge AI може да се внедри както в генеративни, така и в предсказуеми модели на AI.

На 5 май Super Micro Computer, Inc. (NASDAQ:SMCI) отчете печалба за третото фискално тримесечие на 2024 г. Тя отчете печалба на акция от $6,65, надминавайки прогнозите с $1,08. В същото време отчете приходи на стойност 3,85 милиарда долара, с годишен ръст на приходите от 200,01%.

В края на първото тримесечие на 2024 г. 35 хедж фонда бяха дълги Super Micro Computer, Inc. (NASDAQ:SMCI) и притежаваха дялове на стойност 2,17 милиарда долара в компанията. Към 31 март Citadel Investment Group беше най-големият инвеститор в компанията и притежаваше дял на стойност 1,62 милиарда долара.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.