Международното издирване на До Куон - съосновател на сриналия се криптооператор Terraform Labs, насочва вниманието към азиатския мегаполис Сингапур, чиято репутация на крипто рай пострада след фалита на няколко фонда за цифрови активи.

Не само, че компанията на Куон, чийто стейбълкойн terraUSD се срина през май, е регистрирана в Сингапур, но южнокорейските прокурори смятат, че той е пътувал до града държава месец по-рано, съобщават американските медии.

Миналата седмица Сингапур се появи в профила на Куон в Twitter като неговото актуално местоположение. Тогава той написа, че не иска да се скрие. В същото време от полицията на Сингапур посочват, че Куон не е в града.

Случаят на съоснователя на Terraform Labs не е единственият подобен за Сингапур - град, който доскоро се приемаше за широко отворена за цифровите активи дестинация - конкурентна на Дубай и Цюрих, пише Financial Times.

Сингапур изостава от Хонконг  в надпреварата за център на богатството в Азия с близо 2 десетилетия

Сингапур изостава от Хонконг в надпреварата за център на богатството в Азия с близо 2 десетилетия

Богатството на Сингапур е на половината на това, съсредоточено в Хонконг през 2021 г.

Криптомениджъри и експерти посочват, че растящият списък със скандали и сривове е опетнил репутацията на Сингапур, след като служители изтъкнаха неговата стабилност, усъвършенствана регулация и благоприятно отношение към данъците като предимства за компаниите и инвеститорите.

Някои от най-големите криптосривове могат да бъдат проследени през Сингапур, който привлече компании за цифрови активи от цял свят.

Three Arrows Capital, хедж фонд, който се срина през юни, стартира дейността си именно в Сингапур.

Регулаторът на мегаполиса порица Three Arrows за предоставяне на невярна информация и нарушаване на определени прагове за управление на активи. Органът добави, че разследва дали са настъпили допълнителни регулаторни нарушения.

Hodlnaut - сингапурски кредитор, който получи лицензионно одобрение от финансовия орган на Сингапур, спря тегленията и съкрати по-голямата част от служителите си по-рано тази година.

Сингапурската полиция не е разследвала срива на terraUSD въпреки подадената жалба, пишат местните медии.

Binance - най-голямата криптоборса в света, се отказа от плановете си да превърне града в център на криптоиндустрията, въпреки че нейният главен изпълнителен директор Чанпън Жао живее там през по-голяма чат от 2021 година. Миналата година борсата също беше поставена в списъка за на финансовия орган с предупреждения към инвеститорите.

Крипто кредиторът Hodlnaut съкращава персонал

И този крипто кредитор съкращава персонал

Това разкрива полицейско разследване