Киберпрестъпниците зад една от най-големите криптокражби в историята са върнали над една трета от откраднатите вчера $613 млн., съобщи пострадалата компания, цитирана от Reuters. PolyNetwork, китайска DeFi платформа, съобщи в Twitter, че $260 млн. от откраднатите криптоактиви са върнати.

Компанията, която позволява на потребителите да разменят токени от различни блокчейн мрежи, бе хакната във вторник. Хакерите са се възползвали от уязвимост в дигиталните договори, които тя използва, за да мести активи, според Chainalysis.

Неидентифициран човек твърди, че се е възползвал от уязвимостта "за забавление" и е искал да я разкрие преди други да успеят да се възползват от нея. Според него, планът "винаги е бил" да върне откраднатите средства.

Том Робинсън, съосвановател на Elliptic, казва, че решението парите да бъдат върнати може и да се дължи на трудността толкова много активи да бъдат "изпрани". Малко след атаката Tether съобщи, че е замразила $33 млн., свързани с атаката, а мениджъри в криптоборси заявиха, че ще помогнат след призива на Poly да не приемат средствата.

През 2018 г. бяха откраднати $530 млн. от криптоборсата Coincheck. Mt Gox пък затвори врати през 2014 г. след загубата на над половин милиард долара в bitcoin.