Любимият на световните знаменитости часовник Cartier Crash, от първата версия на модела, беше продаден за сумата от $1,65 милиона, става ясно от онлайн платформата за часовници Loupe This, която е посредник при продажбата. Часовникът е закупен по време на търг, а предложената цена е почти два пъти по-голяма от предишния път, когато отново на търг, същият модел беше продаден за близо $1 милион.

Часовникът Crash се състои от 18-каратово жълто злато е създаден в лондонския филиал на Cartier през 1967 година и е сред най-ранните образци на часовника, които някога са се появявали на търг.

Според аукционната къща часовникът е в "отлично" състояние, което е допринесло за седемцифрената печеливша оферта, въпреки че приблизителната му цена е между $500 000 и $800 000.

Най-скъпият часовник в света е продаден на търг за $31 милиона

Най-скъпият часовник в света е продаден на търг за $31 милиона

Изработен е от луксозната марка Patek Philippe

Часовниците Crash почти ежегодно чупят рекорди на търгове, като досегашният най-скъп Crash беше продаден за $816 158 на търг в Женева през ноември, подобрявайки рекорда, поставен само година по-рано, през 2020 година, когато друг Crash, предложен на Christie's, беше продаден за $225 000.

Часовниците Crash са пуснати само в няколко лимитирани серии, свързани с определени бутици на Cartier по света, като часовниците са достъпни за закупуване единствено в тези магазини. Цената на по-новите модели Crash започва от $36 000.