Услугите на Google се завръщат в моделите на Honor, пише руският вестник "Комерсант", цитирайки свои източници. Завръщането бе очаквано, след като китайският бранд бе отделен от Huawei в края на 2020 г.

По информация на изданието Honor, която бе продадена на Shenzhen Smart City Technology Development, China Postal and Telecommunications срещу $15 млрд., подготвя нова серия смартфони, които ще поддържат отново услугите на Google, включително магазина за приложения Play Store. Достъпът до AppGallery към момента е под въпрос.

Както е известно, китайската компания Huawei загуби достъпа до услугите на Google след наложени санкции от Съединените американски щати, което пък от своя страна предизвика спад на продажбите извън Китай. В опит да спаси бранда Honor, Huawei реши да я продаде. Индикации от Вашингтон, че може да бъдат наложени същите санкции срещу Honor след продажбата така и не се появиха.

Очаква се скоро Honor да покаже серията V40. Тези модели обаче бяха разработени докато компанията бе собственост на Huawei и те ще дойдат без достъп до услугите на Google.Първите модели, които отново ще разполагат с Play Store, ще бъдат Honor X11 и Honor 40. Засега не е ясно дали компанията планира да ги представи под нови имена, за да отбележи раздялата с Huawei.

Honor планира да продаде 100 млн. устройства тази година.

Основателят на Huawei призова Honor да им стане конкурент след раздялата

Основателят на Huawei призова Honor да им стане конкурент след раздялата

Компанията може да запази пазарния си дял, ако продължи да произвежда