Миналият месец на пазара излезе първият модел от новия бранд смартфони на Google - Pixel. Мобилното устройство привлече голямо внимание и експертите прогнозираха сериозен успех за него. И все пак интернет гигантът няма да продаде достатъчно смартфони, за да заплаши лидерството на Apple и Samsung.

Google избра да сключи партньорства с ограничен брой мобилни оператори. Заради това компанията няма да достави повече от 3 милиона смартфона през четвъртото тримесечие на годината и още между 5 и 6 милиона устройства през следващата, прогнозират от Morgan Stanley.

Pixel генерира близо $4 милиарда приходи за Google догодина

Pixel генерира близо $4 милиарда приходи за Google догодина

Анализатори прогнозират успех за компанията

За реализирането на по-големи продажби, корпорацията ще трябва да сключи нови скъпи партньорства, обясняват анализаторите, цитирани от Forbes.

С толкова доставки Google няма как да настигне нивото от 200 милиона смартфона на година, което достигат Apple и Samsung. Въпреки това обаче продажбите ще донесат на Google допълнителни приходи от около 2,1 милиарда долара за тази година и още 3,8 милиарда долара през следващата.

Изчисленията на анализаторите показват, че компанията майка на Google - Alphabet, ще направи приходи от 106 милиарда долара през 2017 година.

6 причини защо Pixel на Google е най-добрият Android смартфон в момента

6 причини защо Pixel на Google е най-добрият Android смартфон в момента

Технологичният гигант представи устройството в началото на месеца