2 201 литра нелегален алкохол задържаха в курортния комплекс Златни пясъци служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Варна и на Икономическа полиция при съвместна специализирана операция. Алкохолът е намерен при проверка на частен дом в околностите на Златни Пясъци.

В гараж към имота проверяващите откриват 527 бр. търговски опаковки /тетрапак/, фабрично запечатани и с обявено върху опаковката съдържание на „Шардоне", „Каберне" и др. видове вина. В действителност се оказва, че течността в тях е алкохол от различни видове с приблизително алкохолно съдържание около 40 % vol. Задържани са 101 туби с вместимост от 5 литра, съдържащи алкохол с алкохолно съдържание приблизително 38 % vol. Задържани са 183 бутилки уиски „ Johnnie Walker" с вместимост 0,7 л., облепени най-вероятно с неистински акцизни бандероли. Общото количество на задържания алкохол е 2 201 литра. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Варна.

Митнически експерти припомнят, че преди началото на активния сезон министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че туризмът у нас страда най-много от продажбата на алкохол без бандерол и това е сред най-сериозните проблеми за чуждестранните ни туристи. Специализираната акция на митнически и полицейски служители в Златни пясъци е насочена срещу тази опасна за туристите, имиджа на страната и бюджета нелегална дейност.