Kомпанията за финансови технологии Backbase, създател на платформата Engagement Banking, набра 120 млн. евро под формата на капиталово финансиране за растеж от Motive Partners. След като приходите на компанията достигнаха над 200 млн. евро, сега Backbase си партнира със специализирана компания за дялово инвестиране в областта на финтех, за да засили още повече позициите си в категорията си. 

Уорън Бъфет инвестира $7,5 милиарда в петролния и газов гигант Occidental Petroleum

Защо "Оракулът от Омаха" изкупи всичко, което успя от Occidental Petroleum?

"Намираме малко, което представлява интерес за нас", каза Бъфет в писмо до акционерите на Berkshire

Тази инвестиция за растеж оценява Backbase на 2,5 млрд. евро.

"С това партньорство ние сме още по-добре подготвени, за да изведем визията си за "ангажирано банкиране" на следващото ниво", каза Йоук Плейтер, основател и главен изпълнителен директор на Backbase.

Backbase е основана през 2003 г. в Амстердам и има с регионални офиси в Атланта (щабно управление на Америка), Бойзе, Мексико Сити, Торонто, Лондон, Кардиф, Дубай, Краков, Сингапур, Сидни и Токио.

Фондът за възобновяема енергия INVL ще инвестира €120 милиона в соларни паркове в Румъния

Литовски фонд изгражда соларни паркове за €120 милиона близо до България

Фондът придоби две местни компании, които разработват соларни паркове с мощност 166 MW в Румъния

Motive Partners е специализирана частна инвестиционна компания с офиси в Ню Йорк и Лондон, фокусирана върху инвестициите в капитал в растеж и изкупуване в компании за софтуер и информационни услуги, базирани в Северна Америка и Европа.