"Пейсейф България", която е част от базираната във Великобритания международна Paysafe Group, обяви, че вече има 1000 служители в офиса си в София и е в процес на търсене на хора за още над 100 позиции.

Базираната на остров Ман корпорация е лидер в предоставянето на различни дигитални решения за разплащания, а центърът в българската столица е най-големият й в световен мащаб, като за цялата група работят над 3000 души.

Самата компания под бранда Paysafe оперира на българския пазар от три години. Дружеството обаче е наследник на Skiller България, която през 2015 година се обедини с друга компания от бранша - Optimal Payments.

"Трябва да отбележим, че ние сме в България от доста време, като Skiller и Optimal Payments присъстват в страната отдавна. Това са и двата бранда, за които в момента работим в София. Те бяха две отделни компании допреди три години, когато се обединиха под името Paysafe", заяви генералният мениджър на дружеството у нас Мирослав Божилов.

"Skiller развиваше дейност в страната от 2002 година, а Optimal Payments е тук от 2013 година. Така че имаме дълга история в България, като преди три години екипът ни беше малко над 600 души, а днес вече е 1000 души", допълни той.

"Пейсейф България" ще има нов собственик

Най-голямата софтуерна фирма в България ще има нов собственик

Водещи фондове дават $3,7 милиарда за компанията майка на българската фирма

Главният оперативен директор на международната група Дани Чазоноф обясни, че бизнесът на Paysafe е разделен в три групи, като екипът й у нас работи основно за една от тях.

"Бизнесът на компанията е разделен в три групи - т.нар. paysafe card, която осигурява плащания на ваучери за различни стоки и услуги, управление на дигитални портфейли и подразделение за обслужване на разплащания", каза той.

По неговите думи офисът на Paysafe в София се занимава основно с услугите, свързани с дигиталните портфейли. Също така той поддържа и център за обслужване на клиенти, в който се работи с 16 чуждестранни езика.

"От офиса тук ние предлагаме разнообразни услуги на клиентите, но една от най-основните ни дейности е свързана с разработването на софтуера за дигиталния портфейл на Skiller. Това е продукт, ексклузивно разработен тук. Другото важно нещо е центърът за обслужване на глобалните клиенти на компанията", допълни Божилов.

Дани Чазоноф и Мирослав Божилов

Източник: Paysafe

Дани Чазоноф и Мирослав Божилов

За какви позиции се търсят хора и с каква квалификация?

Що се отнася до свободните работни места в компанията в момента, основно се търсят софтуерни разработчици, както и такива за центъра за обслужване на клиенти.

"Имаме повече от 100 отворени позиции в компанията, като наемаме хора със софутерни умения. Голяма част от позициите ни са свързани с техническите умения и знания, които са доста различни. Също така се интересуваме от позиции, които са свързани с нашия център за обслужване на клиенти", обясни пред Money.bg директорът на отдел "Човешки ресурси" в България Петя Николова.

По нейните думи обаче Paysafe, подобно на повечето работодатели в страната, също среща затруднения в намирането на достатъчно хора.

"Положихме огромни усилия, за да достигнем това, което сме сега - 1000 човека. Това, което се опитваме да предложим, е пакет от добро заплащане и допълнителни придобивки, като даваме възможност за допълнително развитие", допълни Николова.

Този български офис попадна сред 25-те най-популярни в света (ГАЛЕРИЯ)

Този български офис попадна сред 25-те най-популярни в света (ГАЛЕРИЯ)

В него работят 800 души

На въпрос дали компанията търси възможности за привличане на чуждестранни граждани като служители, тя коментира: "Засега колегите, които работят тук, са предимно от България. Имаме и такива от различни европейски държави, и от Азия, но основната част са от страната.".

По отношение на водещите пазари, за които работи софийският офис на Paysafe, пред Money.bg Дани Чазоноф коментира, че основни, както за цялата група, така и за центъра у нас, са западноевропейските държави. Бизнесът на компанията в Северна Америка все още е значително по-малък като обем.

"Основните пазари за нас са Западна Европа - Великобритания, Германия, Испания, Италия, Португалия, Швейцария, Швеция и други. Имаме офис в Канада, който обслужва пазарът в Северна Америка, но той е относително малък. Развиваме и дейност в някои азиатски държави, конкретно Япония и Южна Корея", обясни той.

"Ако погледнете какви са основните езици, с които работим в София, това са на първо място английски, а след това немски, испански, португалски, малко японски и корейски и други", допълни той.

За групата

Международната група на Paysafe е създадена през 1996 година, като днес тя е пазарен лидер в областта на дигиталните решения за разплащане, като тя има офиси на 12 различни места по света и персонал от над 3000 души.

Обемът на обслужените от нея транзакции през 2017 година достига 56 милиарда долара.