Финансистът Жан Пиер Мустие, който скоро ще слезе от ръководството на най-голямата италианска банка UniCredit, планира да работи по нов проект с милиардер номер 1 на Европа.

Мустие, на чието място в ръководството на финансовата институция застава Андреа Орчел, ще работи за компания, в която са инвестирали Бернар Арно, както и френската група за управление на активи Tikehau Capital.

В дружеството той ще работи с бившия ръководител на Bank of America Диего де Жорди, според официално съобщение на Tikehau Capital, цитирано от Bloomberg.

UniCredit избра бивш шеф на UBS за новия си изпълнителен директор

Италианската UniCredit избра бивш шеф на UBS за новия си изпълнителен директор

Той застава на поста на Жан-Пиер Мустие

Компанията има за цел да инвестира в сферата на финансовите услуги, включително в управление на активи и финтех фирми.

В края на миналата година стана ясно, че UniCredit ще има нов главен изпълнителен директор 4 години след като на поста застана французинът Жан-Пиер Мустие.

Тогава беше потвърдено, че неговият мандат ще бъде прекратен през пролетта, а основната причина за това са неразбирателства с членовете на борда на банката, свързани с нейната стратегия за развитие.

В края на януари бордът на директорите във финансовата институция посочи за наследник на Мустие Андреа Орчел, който е бивш ръководител на инвестиционното банкиране в UBS. Тогава стана ясно, че той ще бъде назначен на поста през април.