От 1 септември Енрико Минити, досегашен директор „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ на УниКредит за Централна и Източна Европа, става главен оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Той поема позицията от Андреа Казини, който беше избран от борда на директорите на УниКредит за един от двамата директори на бизнеса в Италия с отговорност за „Банкиране на дребно“. 

В същото време Теодора Петкова,  до момента директор Център Международни клиенти на УниКредит Булбанк, влиза в Управителния съвет на УниКредит Булбанк като главен риск директор. Тя поема позицията на  Патрик Шмит, който продължава развитието си в УниКредит като главен риск директор на Yapi Kredi. Очакват се необходимите регулаторни одобрения и вписвания за новоназначенията в борда на УниКредит Булбанк.

Приветстваме Енрико в силния екип на УниКредит Булбанк. Вярвам, че солидният му  международен опит ще допринесе за развитието на банката и затвърждаването на нейния успех и репутация“, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той коментира още, че назначението на Андреа Казини  в Италия е отлична възможност за него и показва убедително, че успехите, които той постигна с УниКредит Булбанк, се радват на заслужено международно признание. „Благодаря на Патрик за отличните резултати от съвместната ни работа. Пожелавам на него и на Теди Петкова също много успехи на новите им позиции“ допълни Хампарцумян.

Енрико Минити има солиден професионален опит в няколко банки от УниКредит. Той започва кариерата си в CreditoItaliano като рилейшъншип мениджър през 1997 г., а през 2000 г. поема мениджърски отговорности в управлението за структурно финансиране. През 2003 г. се премества в UBM, където работи за затвърждаването на водещите позиции на УниКредит във финансирането в Италия.

Международната кариера на Енрико Минити започва с назначението му за директор на отдела за специализирано кредитиране в Банк Аустрия във Виена през 2007 г. След това през 2008 г. той се присъединява към екипа на Ukrsotsbank в Украйна като директор „Недвижими имоти, специализирано кредитиране и преструктуриране“.

През 2010 г. той е поканен обратно в Банк Аустрия да създаде управлението за координация на финансиращите дейности в Централна и Източна Европа. Под негово ръководство УниКредит се утвърди на водещи позиции в тази област за ЦИЕ и получи няколко престижни международни награди.

През март 2015 г. Енрико Минити става директор „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ за ЦИЕ и допринася за развитието на бизнеса в региона.

Теодора Петкова започва работа в Булбанк през 2002 г. като кредитен анализатор, след което като старши кредитен анализатор отговаря в продължение на три години за оценката на кредитите за корпоративни и ключови клиенти. През 2007 г. става мениджър, а впоследствие старши мениджър на „Анализ на кредити на корпоративни клиенти“.

От 2009 до 2015 г. тя е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор Център Международни клиенти в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.

Управителният съвет на УниКредит Булбанк се състои от седем члена:

Негов председател и главен изпълнителен директор на банката е Левон Хампарцумян; Енрико Минити е заместник-председател на УС и главен оперативен директор; Цветанка Минчева е член на УС и главен директор „Банкиране на дребно“; Антоанета Куртяну е член на УС и главен директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“; Любослава Урам е член на УС и главен директор „Глобално банково обслужване“; Емилия Палибачийска е член на УС и главен финансов директор; Теодора Петкова е член на УС и главен риск директор.