Министерството на икономиката на Франция е предало на съда разследването срещу веригата супермаркети Carrefour. Една от големите световни търговски вериги се обвинява в незаконни изисквания към нейните доставчици да доставят част от стоките преди да сключването на съответен договор, се казва в съобщението на министерството, цитирано от RNS.

Ведомството е предало в съда резултатите от разследването, проведено от DGCCRF, специализирано отделение на министерството за пресичане на случаи за недобросъвестна конкуренция и други машинации. За тази цел през февруари 2016 г. в офисите на Carrefour бяха проведени обиски.

Както се посочва в съобщението на министерството, преди сключването на годишни контракти Carrefour е изисквал от доставчиците си в задължително да предоставят за продажби значителен обем стоки без никакви задължения от своя страна.

Carrefour е най-старата верига супермаркети във Франция, заемаща около 25 процента от местния пазар. За първите девет месеца на тази година приходите на компанията достигат 62,3 млрд. евро, което е с 3% над същия период на миналата година.