Goldman Sachs планира да инвестира между 150 - 200 милиона евро в гръцки хотели. Те се намират в три морски курорта в северния регион на Халкидики. Банката е купила хотелите през октомври миналата година и плановете са да ги реновира, пише Business Insider, като се позовава на информация от The Wall Street Journal. 

Още през май миналата година гръцкият вестник Kathimerini съобщи, че Goldman преговаря с GHotels за придобиване на петзвезден хотел и два четиризвездни хотела в Калитея на Халкидики. Имотите се оценяват на стойност 80 и 90 милиона евро.

Според Kathimerini Goldman търси повече имоти в Гърция и на други места в Европа с потенциал да ги управлява под една марка.

Инвестицията обаче идва на фона на очевиден спад в сектора на имотите. Търговските имоти са изправени пред криза, заради нарастващите лихвени проценти, което увеличава риска.

Goldman Sachs харчи $3 милиарда за финтех

Goldman Sachs харчи $3 милиарда за финтех

Инвестиционната банка отдавна има интерес към развитие на този сегмент

Според информация на Journal имотите на Goldman ще бъдат управлявани от подразделението за управление на активи, което търси източници на приходи извън по-нестабилния финансов сектор.

Според множество съобщения страната се е радвала на рекорден брой туристи по време на туристическия сезон миналата година.