В оживен квартал, намиращ се малко извън центъра на Омаха се има скромен дом с дървен покрив и сенници на прозорците с кафяви и бели райета. По нищо не личи, че някога там е живял един пт най-богатите милиардери в момента. Ако стените на къщата можеха да говорят, те щяха да разкажат историята на произхода на най-известния човек в Омаха - милиардера Уорън Бъфет.

На една от вратите на дома е подписът на Бъфет заедно с думите: "Родното място на Buffet Associates май 1956 година".

В средата на 50-те години на миналия век имотът е бил дом на Бъфет. Сега той е най-богатите хора в света. Къщата му служи и като импровизиран офис за един от първите самостоятелни инвестиционни фондове на оракула от Омаха Buffett Associates. Сега, близо седем десетилетия по-късно, къщата с три спални излиза на пазара за 799 000 долара, пише The Wall Street Journal.

Домът e с площ от около 306 квадратни метра и се намира в луксозния квартал "Дънди" в Омаха. Къщата датира от началото на 1900-те години. През 1956 г. Бъфет и тогавашната му съпруга (вече покойната Сюзън Бъфет) наемат къщата за 175 долара на месец, според книгата "Снежната топка: Уорън Бъфет и бизнесът на живота" от Алис Шрьодер.

Неговият някогашен ментор и работодател икономистът Бенджамин Греъм, се пенсионира по това време и Бъфет решав ада стартира свой бизнес.Използва една от стаите в къщата си за офис и точно там той създава Buffett Associates Ltd., заедно със седем други партньори, включително членове на семейството и приятели. Според книгата всеки е спечелил малко над 100 000 долара.

Малката фирма работи много успешно в продължение на близо 13 години и установява самоличността на Бъфет на Уолстрийт, според данни от книгата "Животът и времената на Уорън Бъфет" от Динкар Кумар. Инвестициите му нарастват с около 30% годишно.

Много от активите в крайна сметка са обединени в познатат компания Berkshire Hathaway.

Семейство Бъфет живеят в къщата около две години. След това купуват друга къща в Омаха за 31 500 долара, където все още живее Бъфет. Въпреки той е известен с това, че живее скромен начин на живот, въпреки милиардите си, той е купувал някои луксозни имоти в миналото. През 2018 г. продава къщата си на плажа в Лагуна Бийч, Калифорния, за приблизително 7,5 милиона долара, или 32% по-малко от първоначалната искана цена.

Настоящите собственици Джеймс и Нанси Монен са купили имота в Дънди за 397 000 долара през 2005 г.