Trump Organization обмисля да продаде имението в Уестчестър, Ню Йорк след години неуспешни опити за развитие, завършили със споразумение за запазване на част от собствеността, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници.

Представители на Тръмп са се свързали с местни брокери за възможността за продажба. В момента имотът, известен като "Седем извора", не е публично обявен за продажба. Според изчисления на местни агенти имотът ще се търгува за около 50 милиона долара или по-малко. По думите им голяма част от по-ранната оценка, надхвърляща 200 милиона долара, вероятно е свързана с предишни неуспешни планове за развитие.

Говорители на Trump Organization заявиха, че "Седем извора" е "един от най-големите, ценни и емблематични имоти в Бедфорд."Ако се появи подходящата възможност, семейството на Тръмп със сигурност ще продаде имота."

Trump Organization е собственик на "Седем извора" от 1995 г., когато е закупила имота за 7,5 милиона долара.

Тръмп първоначално е имал планове да построи голф игрище върху имота, но се сблъска жестоко местно недоволство.

Според документи от 2011 г. имотът се оценява на 261 милиона долара. В него се казва, че цифрата е въз основа на средствата, които могат да бъдат спечелени при построяване и продажбата на имоти, плюс стойността на съществуващото имение и други сгради.

Но там никога не са били строени други сгради. Според местни агенти на недвижими имоти Тръмп не е могъл да осъществи плановете си, тъй като имотът е разположен на няколко общини - Бедфорд, New Castle and North Castle.

Оценка от 2016 г., изготвена от консултантската фирма за недвижими имоти Cushman & Wakefield по искане на Ерик Тръмп, оценява имота на 56,5 милиона долара.

Имението датира от около 1919 г., когато е построено за Юджийн Майер, бивш председател на Федералния резерв, първи президент на Световната банка и някогашен издател на Washington Post.

Основната къща е проектирана от архитект Чарлз Плат. В имението има 60 стаи, включително 15 спални и две сервизни крила, според уебсайта на Trump Organization.

Организацията изчислява, че имението се простира на около 50 000 квадратни метра, което го прави един от най-големите домове в района. То разполага с три басейна, включително закрит, покрит с бял мрамор, както и голяма винарска изба, антична боулинг алея и карета.