През последните години глобалният пазар на луксозни жилища се забави, но не и за Дубай. Там беше отчетен ръст на продажбите на луксозни имоти през последните две години, включително мегасделки за разкошни имения и многоетажни апартаменти в града, които редовно влизат в заглавията на новините.

Наскоро в Дубай беше обявен и най-скъпият дом за а в града за продажба, който се искат 750 милиона дирхама, или около 204 милиона щатски долара.

Имението е вдъхновено от френския дворец Версай. Дизайнът е вдъхновен от Барока. Само за декорацията от златни листа са били нужни 70 специалисти, които са работили върху интериора, според агенцията за Luxhabitat Sotheby"s International Realty, разказва Mansion Global.

Злато е вложено и в хидромасажната вана, двата басейна и аквариума с размер на стена в трапезарията. В имението има 160 мраморни колони.

Има външни и вътрешни басейни, сауна, огромен хоум офис, фитнес, гараж за 16 коли и други.

През май цените на луксозните имоти в Дубай са скочили с над 44% на годишна база - повече ръстовете във всеки друг голям град в света.

Ето защо няма да се изнанадете, че наскоро в Дубай беше сключена сделка за продажба на двустаен апартамент в петзвездния курорт Atlantis The Royal в за 44 милиона дирхама (11,9 милиона щатски долара).