Да станете в 4 сутринта и да сте продуктивни през по-голяма част от денонощието изглежда се е превърнало в предпоставка за голям успех. Редица успешни предприемачи споделят, че именно това е тяхната тайна за успех. Хора като Тим Кук, Боб Игер, Мелани Хобсън и Мишел Обама споделят, че това е едно и от нещата, които правят.  

Ставането в 4 сутринта със сигурност не е нещото, което създава влиятелни и успешни хора и това твърдение вече е подкрепено с някои резултати от изследвания, според които липсата на сън може да струва много на онези, които подражават на своите идоли. От влошаване на психично здраве, до загуба на способности за вземане на важни решения - всичко това може да се окаже следствие от липса на сън, пише Forbes. 

Проучване на Harvard Medical School и the University of Pennsylvania установява, че производителността и уменията за вземане на решения се притъпяват при хора, които спят само по четири или шест часа. Друго проучване на Harvard Medical School установява, че липсата на сън влияе върху способността да учим и причинява дългосрочна загуба на паметта.

6 необичайни трика за пълноценен сън, за да сте свежи на другия ден на работа

6 необичайни трика за пълноценен сън, за да сте свежи на другия ден на работа

Дори малките неща имат значение

"Липсата на сън влияе върху настроението, мотивацията, преценката и възприемането на събитията", се казва в него. Друго проучване на престижното медицинско училище свързва нездравия сън с тревожност и депресия. Това, разбира се може да повлияе и на кариерата ни.

В проучването се заключава, че вместо да се събудите в 4 сутринта и да се лишите от сън, най -доброто, което можете да направите за себе си е да се опитате да си осигурите поне 7 часа спане.

"Когато избираме работа пред съня, единственото, което правим, е да избираме количеството пред качеството", пише Томас Чаморо-Премузич, професор по бизнес психология в Колумбийския университет и University College London.

Защо спазването на режим за сън е важно за успеха?

Защо спазването на режим за сън е важно за успеха?

Обяснението на учените

Най-четено през седмицата: Зaвoди и ceлcĸocтoпaнcĸи пpoизвoдитeли ca пpинyдeни дa пecтят eлeĸтpoeнepгия ĸaтo нaмaлят paбoтaтa cи

"Ако искате да бъдете най -добрата версия на себе си - на работа, в училище и у дома - би било разумно да си осигурявате оптимална почивка, което изключва ставане в 4 сутринта".

Според професора така ще подобрим фокуса си, бдителността си, ще имаме по-добра издръжливост и по-положително мислене и настроение."