Малдивите са архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на Индия. Те винаги са в класациите за най-луксозни плажни дестинации, а почивката там е мечта за туристи и пътешественици от цял свят. Една нова авиокомпания си поставя за цел да превърне пътуването до там в запомнящо се изживяване, несравнимо с обикновен полет, съобщава CNN.

Beond е решена да създаде усещане за пътуване в "частен самолет", като използва самолети с тесни корпуси (а не широкофюзелажни, които обикновено се използват по маршрутите до Малдивите) и предлага премиум салон с легнали седалки, които съчетават общи компоненти с автомобилите Ferrari.

Планираща да започне полети през есента на 2023 г., Beond първоначално ще експлоатира малък флот от самолети Airbus A319, преди да премине към по-големите Airbus A321. Първите две потвърдени дестинации са Дубай и Делхи.

Уникален плаващ град ще бъде построен на Малдивите

Уникален плаващ град ще бъде построен на Малдивите

Градът е предвиден за настаняване на 20 000 души в мрежа от 5 000 плаващи сгради

Понастоящем над 30 авиокомпании предлагат полети до летище Велана - главното на Малдивите, разположено близо до столицата Мале.

За да се конкурира с тях, Beond планира да подбира внимателно дестинациите си и да лети с клиентите си директно до острова, вместо да използва връзка, както правят Emirates, Qatar Airways и Turkish Airlines.

Така например, в Германия Beond няма да се насочи към Франкфурт - бизнес център с голяма конкуренция, а към Мюнхен, където конкуренцията е по-малка, а броят на туристите, пътуващи в свободното време, е по-висок.

На други пазари, като Азия, Beond планира да влезе в пряка конкуренция с други превозвачи и да се наложи с по-качествени услуги.

Авиокомпанията ще предлага само 44 места в своите Airbus A319, въпреки че самолетът може да превозва до 156 пътници в изцяло икономичен вариант. В по-големите самолети A321, които ще влязат в експлоатация през 2024 г., те планират да разполагат с 68 места в самолет, който обикновено побира до 220 пътници в икономична класа.

Това означава, че няма да има ужасяващите тесни седалки - конфигурацията има за цел да осигури усещане за лукс и комфорт. Проектирани от италианския производител Optimares, който достави подобни интериори за специално проектирания частен самолет A321 на Four Seasons, седалките споделят компоненти с LaFerrari - луксозен спортен автомобил, чиято цена при пускането му на пазара през 2013 г. беше около 1,5 млн. долара, а сега се продава за много повече на търг.

Въпреки че планира да започне да лети още през септември, авиокомпанията все още не е наясно с дестинациите, по които ще стартира, освен Делхи и Дубай, но Фойерхерд казва, че след като достигне капацитета си (до края на 2024 г.), приблизително 60% от трафика ще идва от Европа с около 20 дестинации.

Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен самолет за $350 милиона

Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен самолет за $350 милиона

Това е Boeing 787-8 Dreamliner