Джулия Флешер Кох е съпруга на покойния милиардер Дейвид Кох, който заедно с брат си  управляваше американския индустриален гигант Koch Industries. Наскоро тя стана една от най богатите жени в света, пише Business Insider.

Кох, който почина през август 2019 г. на 79-годишна възраст, e притежавал богатство, оценено на 53,5 млрд. долара, което означава, че той и брат му Чарлз са били седмото най-богато американско семейство в класацията на Forbes 400.

Oт Bloomberg оценяват състоянието ѝ на 61.6 млрд. долара, което я прави най-богатата жена в света. Според Forbes обаче то възлиза на 43 млрд. долара, с които се нарежда на трето място след Франсоа Бетенкорт Майерс (наследницата на L'Oreal) и Алис Уолтън (наследницата на Walmart).

Част от разминаването в резултатите се дължи на различните оценки на компанията, както и на разминаванията в информацията за размера на състоянието, което Кох оставя на децата си. Дейвид Кох е притежавал и недвижими имоти на стойност 143 млн. долара в Ню Йорк, Хамптънс, Аспен и Флорида, но след смъртта му тяхната съдба е неизвестна.

Кои са най-богатите семейства в САЩ?

Кои са най-богатите семейства в САЩ?

Всичките 25 фамилии в списъка притежават общо $722 милиарда

Дейвид и Джулия са били женени 23 години. Родена и израснала в Айова, тя се премества в Ню Йорк през 1984 г. и става част от живота на висшето общество. Работила е като асистент на модния дизайнер Adolfo и е снимана на редица светски събития.

Двамата с Дейвид се виждат за пръв път на "сляпа среща", уредена от приятели през 1991 г., която е и началото на връзката им. След 5 години те се женят в дома на Кох в Хамптънс. От 2004 г. насам семейството живее е 18-стаен апартамент в емблематична сграда в Ню Йорк, където са били реди милиардери, включително и Джон Рокфелер. Покупката е била за 18 млн. долара.

Те имат три деца Дейвид-младши, Мери Джулия и Джон Марк, а Джулия Кох се превръща в уважавана и известна фигура сред висшето общество в Ню Йорк.

Тя е президент на фондацията "Дейвид Х. Кох", която е дала повече от 200 млн. долара за различни каузи, включително наука и медицински изследвания, образование и изкуство, според уебсайта им.

Дейвид и Чарлз са дарили поне 100 млн. долара за подпомагане на политическото движение Tea Party и укрепването на Републиканската партия от 70-те години на миналия век, според The New York Times.

Преди да стане президент на фондацията на покойния си съпруг, Джулия е била в съвета на директорите на американското училище за балет, като е ръководила и събития за различни фондации.

25-те най-богати жени в Русия според Forbes

25-те най-богати жени в Русия според Forbes

Елена Батурина ​​остават на върха на списъка с 1,2 милиарда долара