Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела е увеличил приходите си с 3% до 44,32 милиона долара през фискалната 2020 година на компанията, която приключва през юни. Това стана ясно от годишната декларация. В това число се включва заплатата на Надела (2,5 милиона долара), от акции (30,7 милиона долара) и паричните бонуси (10,9 милиона долара). Паричният бонус се основава на преценка на борда на работата на изпълнителния директор.

Microsoft отчете рекордни приходи от 143 милиарда долара, което е с 14% повече през фискалната 2020 г., а нетните приходи са се увеличили с 13% до 44,3 милиарда долара. Акциите на компанията нарастват с повече от 30% тази година.

От възможните 200 процента рейтинг, Надела е получил оценка от 146,6%. Той е допринесъл за разрастването на облачния бизнес на компанията, абонаментите за Xbox Game Pass. Отчита се и неговото добро ръководство сред кризата с COVID-19, наред с други отличия.

"Управителният съвет разглежда неговите ръководни действия в компанията в отговор на предизвикателствата през 2020 г. като несравними", се казва в декларацията и добавя, че "Надела ръководи трансформацията на Microsoft в отговор на COVID-19, включително отделяне на технологии и ресурси, за да гарантира, че клиентите, като правителствени агенции, училища, медицински заведения и други имат цифрови инструменти, необходими за безпрецедентните предизвикателствата на 2020 г. "

Управителният съвет цитира данни от проучване така, които показват, че 95% от служителите се чувстват горди да работят в Microsoft.