Пощенска банка е водещ мениджър по издаването на първата емисия корпоративни облигации на "Балканкар ЗАРЯ" АД съвместно със Стандарт Инвестмънт АД. 

Облигациите са с номинална стойност от 5.5 милиона евро, съобщиха от банката.

Емисията е за срок от 5 години и падеж на 22 юни 2012 г, а купонът е фиксиран в размер на 7.25% годишно.

Главницата е дължима на пет равни шестмесечни погасителни вноски и една последна изравнителна, дължими заедно с последните 6 купонни плащания. Предвидена е възможност за обратно изкупуване. Емисията е обезпечена с ипотека на сгради и имоти, както и с особен залог на машини, съоръжения и оборудване.

Средствата от емисията ще обезпечат реализацията на средносрочните цели на дружеството за разширяване на продуктовата линия, чрез инвестиции в нови машини и технологии, както и придобивания на дружества със сродни дейности, спомагащи за увеличаване на пазарен дял и превръщане на „Балканкар ЗАРЯ" АД от продуктов в системен доставчик за производителите на кари и индустриални возила.

Само през 2006 г. Пощенска банка е била водещ или съвместен мениджър на 7 облигационни емисии на обща стойност над 320 млн. евро, което представлява пазарен дял от над 20%. С емисията на Балканкар Заря банката продължава динамичната посока в развитието си, като от началото на 2007 г. до сега е реализирала четири емисии на обща номинална стойност 19 млн. евро (28% пазарен дял).