Очаква се до настъпване на есента да бъдат взети мерки за успокояване на неуредиците при пътническите полети, предвиждащи облекчаване на ограниченията като това пътниците да имат право само на една чанта ръчен багаж.

Министърът на авиацията Джим Фицпатрик изрази надежда, че мерките за сигурност, които бяха въведени в началото на лятото по британските летища заради терористични заплахи, скоро ще бъдат облекчени.

Забраната за пренос на течности ще остане в сила, но по всяка вероятност пътниците отново ще имат право да носят със себе си 2 чанти ръчен багаж, а не една. Очаква се промяната да влезе в сила до ноември, след преминаване на ваканционната вълна.

Служители на компанията и анализатори коментират, че е редно ограниченията да бъдат премахнати след 6 месечен изпитателен срок за пътниците, които правят трансфер между 2 полета.

Направеното предложение за олекотяване на ограниченията ще успокои острите упреци на пътниците към Министерство на финансите, че бъркотията в Хийтроу заплашва да подрони репутацията на Лондон като водещ финансов център.