Европейската комисия е одобрила в петък първата българска оперативна програма за програмния период 2014 - 2020 година, съобщи в парламента премиерът Бойко Борисов. това е програмата "Развитие на човешките ресурси", чийто бюджет е 2.135 млрд. лева, пише Mediapool.

Парите от нея ще са за борбата с безработицата, намаляване на бедността, насърчаване на социалното включване, здравеопазването и борбата с дискриминацията, както и за транснационалното сътрудничество, припомни Борисов. Само затова, че има правителство, колкото и да ни е трудно на всички, тези пари ще влязат в държавата, каза той.

При назначаването на министъра на икономиката Божидар Лукарски и на неговите заместници се доверяваме напълно на преценката на Реформаторския блок, заяви още в минутите за парламентарен контрол премиерът Бойко Борисов на въпрос на народния представител Мая Манолова за назначенията във ведомството.

Премиерът посочи, че министър Лукарски и неговите заместници Даниела Визиева и Любен Петров имат необходимите професионални качества и квалификация, за да заемат тези постове.