Има голяма вероятност до 3 месеца да се открие директна авиолиния между Пловдив и Бурса. Това заяви изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов, ден след като се завърна от тридневно посещение в Турция, предаде Дарик радио.

В южната ни съседка Ангелов е провел редица срещи с кмета на Бурса Реджеп Алтепе, българския консул там Димитър Хаджиев и местни туроператори и общински съветници, с които са обсъдили бъдещата линия.

Много интересн факт е, че община Бурса има регистрирана своя авиокомпания - Bursa Airlines,която ще осъществява полетите до Пловдив. До два месеца се очаква авиокомпанията да получи 5 самолета, с които да извършва международните полети, разказа още Дойчин Ангелов.

Освен Бурса, шефът на пловдивското летище е посетил и Истанбул, където е водил разговори с няколко авиокомпании и туроператорски фирми за разкриване на линия между Пловдив и най-големия град в Турция. Тук разговорите са още в начална фаза, но има шанс след месец септември да се отвори директна линия между двата града, заяви Ангелов.

Според местните туроператори, една от големите пречки в работата им с България е визовият режим. Самите визи не са толкова проблемни, колкото времето за издаването им, става ясно още от разговорите им с шефа на пловдивското летище.