Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова предложи днес на Националния борд по туризъм в средата на ноември в Банско да се направи работна среща с кметовете на общините Разлог, Якоруда, Белица, Гоце Делчев, Огняново, Добринище, Баня, Лещен, Ковачевица и др., за да се обсъдят съвместни програми за увеличаване на трудовата заетост в туризма.

Министър Масларова прие идеята на Националния борд по туризъм да се направят заедно с министерството регионални трудови борси за разкриване на нови работни места в туризма.

Тя предложи да се преквалифицират безработни и да се обучат неквалифицирани хора, които да се насочат за работа не само към големите туристически обекти, но и към малки селища с туристически потенциал.

Масларова посъветва Националния борд по туризма да работи в тясно сътрудничество с кметовете на общините и посочи, че благодарение на доброто партньорство на МТСП с общините през тази година два пъти повече кметства са участвали в проекти по „Красива България".

Министър Масларова очаква от Националния брод по туризма, като обединение на работодатели от туристическата индустрия, да заявят какви конкретни потребности имат от квалифициране и преквалифициране на работна сила за туризма.