12-членна делегация, включваща представители на Федералната камара на химическата промишленост на Германия, както и на регионални камари на химическата индустрия от почти всички германски провинции, е на двудневно посещение у нас. Домакин е българската Браншова камара на химическата промишленост, член на БСК.

Посещението е по желание на немската страна и има за цел участващите в делегацията специалисти по индустриални отношения да бъдат запознати с актуалната ситуация в тази област в България, а след това - в Унгария и Полша, закъдето делегацията отпътува днес, след обяд.

Българската камара на химическата промишленост и завод „Зебра" - Нови Искър, специализиран в производство на каучукови изделия и реализиращ продукцията си основно зад граница, са първите обекти, към които немските специалисти проявяват интерес. 

Днес в Българската стопанска камара германската делегация ще проведе поредица от срещи с представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на околната среда и водите, които ще направят презентации, съответно - за индустриалните отношения у нас, за трудовото законодателство и за екологичните изисквания към фирмите от химическата индустрия.

Състоянието на пазара на труда в България ще бъде представено от зам.-председателя на БСК Дикран Тебеян.