В Берлин започва работната програма на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил преди официалното откриване на 72-то международно изложение за земеделие и хранителна промишленост "Зелена седмица 2007".

Изложението тази година се провежда за 72-ри път от 18 до 28 януари. Кабил ще разговаря с македонския вицепремиер Живко Янкуловски и аграрния министър и ще обяви началото на акция за популяризиране на българските продукти.

12 български компании от хранително-вкусовата промишленост, туризма и производството на розовото масло ще представят своите продукти в рамките на международното изложение, като мотото на тяхното участие е „България - истинското за Европа". Българският щанд ще бъде открит официално на 19 януари.

Очаква се той да бъде посетен от комисаря за селското стопанство и развитието на селските райони Мариан Фишер-Бойел и министъра на прехраната, земеделието и защитата на потребителите в Германия Хорст Зеехофер.

Страната ни участва за 18 път във форума, като тази година акцентът е поставен върху разнообразния вкус на българските продукти.

Българският щанд е разположен на площ от 115 кв. метра и в него ще бъде отворен ресторант с типични за страната ни ястия и напитки.

В рамките на изложението на 19 и 20 януари ще се състои и 14-ият аграрен форум „Изток - Запад", в който ще участват министър Нихат Кабил и заместникът му Бюрхан Абазов.