Премиерът Пламен Орешарски помоли в пленарна зала народните представители да подкрепят Бюджет 2014, тъй като по думите му това е един „максимално напрегнат, но изпълним" бюджет, съобщава news.bg.

Орешарски призна от парламентарната трибуна, че е проследил с интерес дискусиите по проектобюджета за парите на страната ни през следващата година, макар и да не е успял да присъства на всички дебати, които продължават вече трети ден.

Министър-председателят обеща, че ще разгледа всички критични бележки от опозицията много внимателно и тези от тях, които сигнализират за пропуски при политиките, ще ги има предвид през следващата бюджетна година.

„Надяваме се да подкрепите този проектобюджет, защото той дава на този етап достатъчно инструменти за възстановяване на икономиката и насърчаване на инвестициите", призова още Пламен Орешарски.

Той изтъкна някои от плюсовете на Бюджет 2014, като отбеляза допълнителните политики за хората в най-уязвимите групи, новите действия в сектор „Образование", както и увеличените пари за местните власти, което е „глътка въздух" за тях.

„Местните органи на властта, които са най-близо до нуждите на хората, ще имат повече възможности да работят и за хората", посочи премиерът Орешарски.
В изказването си пред депутатите Пламен Орешарски призна, че „могат да се направят още много неща, но финансовите възможности не предполагат по-големи цели".