Представителите на шивашката индустрия изведоха с голяма острота въпросът за намаляването на осигурителната тежест и редица въпроси от съществена важност за конкурентоспособността на отрасъла в условията на членството на България в Европейския съюз.

Това стана на провела се днес в БСК работна среща на ръководството на Браншовата камара на шивашката промишленост, водено от нейния председател - Хилда Савчева, с Дикран Тебеян - Заместник-председател на БСК, за която предаде пресцентърът на камарата.

Според представителите на големите индустриални предприятия от шивашкия отрасъл е необходимо още така, да се прецизират някои от изискванията в Оперативна програма „Конкурентоспособност", което да даде възможност за участието им с проекти за технологично обновление и модернизация.

На срещата присъстваха и Кирил Желязков - директор „Работодателски системи" в БСК, както и управителите на 4 от големите предприятия от шивашката промишленост от Хасково, Петрич, Пловдив и София.

Бе постигната договореност да се организира последваща среща с висши представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на финансите и Министерството на труда и социалната политика в началото на следващата година с оглед решаването на поставените от бизнеса проблеми.