Шуменската община издаде луксозни рекламни материали за града и туристическите обекти наоколо, съобщиха от общината.

Комплектът от четирите богато илюстровани албума с твърди корици ще бъде подаряван на официални гости на града и чуждестранни делегации.

Тиражът на луксозните албуми е само 1500. Текстовете са на английски и български. Албумите са подготвени от Агенцията за реклама и комуникации "Форми".

Парите са осигурени от общината, държавните структури и културните институти в града, частна фирми и предприятия.

Първите две книги съдържат богат илюстративен материал за културно-историческото наследство на региона и развитието на туризма. Подробно са представени култовото средище Мадара и Каменният конник, първите български престолнини Плиска и Велики Преслав, Шуменската крепост. Третият отразява икономическото развитие на града.

В него са представени 50 фирми, повечето от тях информират кога са били приватизирани и кои са новите им собственици. Четвъртият албум е за историята и бъдещето на образователната система от Възраждането до наши дни.

Подробно са обяснени възможностите за обучение в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски". Подобно пълно рекламно издание Шумен никога досега не е имал. В него са включени и всички красиви шуменски къщи, изградени по проекти на видни архитекти от Възраждането до днес.