Въпреки кризата италианците не се отказват от ваканциите си на море, макар че те са много по-кратки, отколкото преди години, пише ProntoSofia.

Румъния бележи истински бум в предпочитанията на онези италиански семейства, които са принудени да икономисват от бюджета си, съобщи онлайн изданието Affaritaliani. Румъния привлича италианци заради сравнително достъпните си цени и разнообразието от развлечения по черноморските си курорти.

Костанца и Мамая са на мода сред младите италианци, които виждат в тях нещо подобно на адриатическия курорт Римини, известен с бурния си нощен живот. Поради тези причини румънските курорти привличат италиански туристи, въпреки че не могат да им предложат чисто море и плажове като в Италия.

Не само италиански ергени в търсене на авантюри обаче отиват в Румъния. Натам се отправят и цели семейства от Апенините, които искат изгодни ваканции. С 3000 евро четиричленно италианско семейство изкарва 2 седмици в румънски курорт.

Само в рамките на година италианските туристи, предпочели румънските курорти, са се увеличили с 43 %.

Очаква се тази година и почти половин милион италианци да посетят Букурещ. Или с други думи, не само румънците регистрират бум от посещения в Италия, а и обратното.

Италианските туристи смятат Румъния за особено изгодна, тъй като нейните курорти предлагат пълен пансион за 40 евро на ден, а легло и чадър на плажа струват 5 евро на ден. Нискотарифен самолетен билет между Италия и Румъния пък струва около 200 евро.