Богат предприемач от Дубай си е поставил амбициозна цел - да построи зелен град в сърцето на пустинята, който да надхвърли по красота и изящество висящите градини на Семирамида. 60 милиарда долара ще бъдат инвестирани в изграждането на „зеления град".

С този проект предприемачът от Дубай Мухамед Бин Рашид ал-Мактум ще си постави сам един паметник. В сърцето на пустинята трябва да възникне град, който ще има зелени площи, колкото в Лондон и в Ню Йорк взети заедно. Новата метрополия ще се разпростре на 72 милиона квадратни метра, научаваме от австрийския вестник „Виртшафтсблат".

Проектът обхваща жилищни, образователни и финансови сгради, институции и туристически забележителности. За целта е нает международно известният архитект Ерих Кюн от Лондон. В града ще има 4 центъра - големи постройки, които имат специално предназначение.

Къщата на човечността ще приюти общозначими институции като собствената хуманитарна организация на Шейх Мухамед Бин Рашид ал-Мактум например, както и музеи, чийто основно предназначение е човешката цивилизация.

В Къщата на търговията ще се помещават мултинационални компании, осигурителни дружества, ислямски и международни банки, които имат партньорски отношения с финансово образователни институции.

В Къщата на мъдростта ще има преводачески агенции, библиотека, градина на знанието, чуждестранни университети и джамия както и представителство на международни академични институции.

В Къщата на природата ще има паркоместа за семействата, зоологически градини, хотели, клиники за алтернативна и хомеопатична медицина, както и помещения за лаборатории и институти, които са специализирани в изследването на природните процеси.