Изцяло новият SUV Santa Fе на Hyundai Motor Company дебютира на дигитална световна премиера с концепция "Open for More". Фокусът на събитието е съществената трансформация на модела, с акцент върху новата му широка задна врата.

За да отбележи наследството и емблематичното значение на марката Santa FE, глобалното представяне и заснемането на световната премиера се състояха в красивия регион на Санта Фе в Ню Мексико - вдъхновение за марката Santa Fе.

Снимка 629486

Източник: Hyundai

Петото поколение Santa Fе е по-атрактивен, готов за приключения, с водещо в класа си интериорно пространство, благодарение на по-дългото междуосие и по-широкият ъгъл на отваряне на задната врата. По-дългото междуосие води и до повече пространство за третия ред седалки, пише auto-press.net.

Смелият екстериорен дизайн на новия SUV на корейската марка отразява нарастващата тенденция сред потребителите за повече време на открито.

За първата цялостна промяна на модела на Santa FE от 2018 г. насам, Hyundai Motor следва необичайна стратегия по отношение на дизайна, като се фокусира върху по-широкото пространство в задната част на автомобила и след това преминава към дефиниране детайлите във вътрешното пространство.

Снимка 629484

Източник: Hyundai

Ефективната, квадратна форма и дългото междуосие на новия модел помагат да се предаде мощно присъствие, докато здравият, но деликатно изработен външен дизайн е много подходящ както за градски, така и за извънградски условия.

Хоризонталните и вертикалните елементи на интериорния дизайна прецизно предават солидния SUV характер.

Снимка 629483

Източник: Hyundai

Изцяло новият интериор на Santa Fе е в унисон с екстериора, като подчертава хоризонтални и вертикални дизайнерски елементи и съответства на тона и настроението на екстериора. H-образен дизайн е приложен към арматурното табло и въздуховодите в купето, за да придаде усещане за открито пространство и да създаде уникален дизайнерски баланс.

Новият интериор се предлага с полезни функции за комфорт, като възможност за безжично зареждане за два смартфона, панорамен извит дисплей, който обхваща 12,3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система, която подобрява видимостта на водача.

Голямо разнообразие от двигатели, подходящи за градско шофиране и приключения на открито

В Южна Корея и Северна Америка изцяло новият Santa Fе ще се предлага с две опции за задвижване. Бензиновият 2,5-литров двигател с турбокомпресор (2,5T GDI - 8DCT) осигурява максимална мощност на двигателя от 281 к.с. и максимален въртящ момент от 420 Нм. Бензиновият 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV - 6AT) осигурява максимална мощност на двигателя от 180 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

Снимка 629485

Източник: Hyundai

В Европа изцяло новият Santa Fе ще се предлага с две опции за задвижване, включително същия 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV - 6AT) или бензинов 1,6-литров Plug-in хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI PHEV - 6AT) с максимална мощност на двигателя от 160 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

Продажбите на изцяло новият Hyundai Santa Fe в Корея се очаква да започнат през есента на тази година, а в Северна Америка и Европа - първата половина на 2024 година.