Атрактивната италианска марка Maserati разкри някои подробности за електрическия си суперавтомобил Alfieri, чието производство ще започне следващата година. Новата спорна кола ще може да ускорява от 0 до първите 100 км в час за 2 секунди, а максималната му скорост ще надхвърля 300 км в час. 

Maserati Alfieri е създаден мотиви от едноименния концептуален автомобил, чиято премиера се състоя през 2014 година. Серийният модел, построен върху леко алуминиево модулно шаси, ще се предлага с двата стандартни двигателя с вътрешно горене, както и с хибридна система, така и с изцяло електрическо задвижване. 

От компанията отбелязват, че хибридът ще се окаже само със175 кг по-тежък от автомобил с класически двигател. Maserati Alfieri ще получи система за задвижване на всички колела, както и система за активно динамично разпределение на тягата.

Предсерийното сглобяване на автомобила започва в началото на 2020 г., а излизането му на пазара е планирано за края на същата година. 

По-рано беше съобщено, че до 2023 г. Maserati ще представи на пазара поне пет нови модела. Освен Alfieri италианците разработват компактен кросоувър, който ще се позиционира едно стъпало под Levante и ще се конкурира с BMW X3, Audi Q5, Jaguar F-Pace и Porsche Macan. 

Междувременно предвижда се ново поколение на Levante, Ghibli и флагманския седан Quattroporte, които ще се предлагат както с хибридни системи, така и с електрически силови агрегати.

Снимка 406074

Източник: Maserati