Stellantis вече печели от своето EV портфолио и, за разлика от някои от останалите традиционни автомобилни производители, не планира да намали производството на електромобили. Това обяви изпълнителният директор на компанията Карлос Таварес, цитиран от CNN.

Коментарите му идват, след като Ford оповестиха загуба от електромобилите в размер на 4,7 млрд. долара само за 2023 г., а от General Motors обявиха, че ще започнат да печелят пари от EV едва през втората половина на годината. И двете компании обаче ще намалят значително своите производствени цели в този сегмент.

"Стратегията на Stellantis е много различна в сравнение с останалите компании от Детройт. Ние продължаваме електрификацията с пълна скорост", подчерта пред журналисти Таварес. Автомобилният гигант тази година официално ще предложи EV возила в САЩ, като до момента на този пазар тя предлагаше plug-in хибриди.

За разлика от GM и Ford, които пострадаха много тежко от стачката на работниците в автомобилостроенето в САЩ през миналата година, Stellantis успя ефективно да управлява производствения си капацитет извън САЩ, включително - големите заводи на Fiat и PSA.