Предизвикателство окуражава хакерите да опитат да намерят слабите места на електрическата кола с почти милион парични награди, пише Independent.

На най-голямото технологично изложение CanSecWest, състезанието за кибер ситурност - The Pwn2Own, обяви съвместния си проект с Tesla. Хакерското съревнование може да донесе награди от $35 000 до $250 000 за осмелилите се да търсят слаби места в софтуера на Model 3. А първият, който открие бъг в системата ще спечели и самата кола.

Тези, които успеят да открият слаби места в системата на автомобила, ще бъдат упоменати на сайта на компанията.

През 2013 година е имало 18 открити бъга, 7 през 2014 г. и само два през 2016 година. За последните два такива проекта Tesla e дала само две парични награди.

От 2007 година Pwn2Own e водещо състезание в кибер индустрията. То има за цел да подобри защитните механизми и да работи върху уязвимите места в софтуерите на технологичните компании.

"През годините ние разширихме дейността си и насочихме усилията си в научноизследователската дейност на области, които ще са от голяма полза за бизнеса и потребителите. Тази година започнахме да работим с едни от най-големите имена в технологиите, за да продължим да изследваме къде компаниите са най-уязвими", обяснява Браян Горенг, директор на отдела по изследванията в Trend Micro, компания, която участва в Pwn2Own.