Най-големият в момента производител на автомобили -  Volkswagen може да създаде алианс с индийския концерн Tata, предлагаш на пазара най-евтините коли в света.

Това съобщи агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници за началото на преговори между двете компании.

Очаква се новият съюз да позволи на Volkswagen с минимални разходи да започне производство на нови бюджетни модели за индийския и други развиващите се пазари в региона. А от своя страна Tata ще се възползва от технологиите на партньора си в рамките на споразумението. 

Засега нито една от двете страни не коментира темата, освен това, че не няма никакви конкретни резултати от преговорите. Все пак се очаква създаването на алианса между Volkswagen и Tata да бъде обявено по време на автомобилното изложение в Женева в началото на март.

Снимка 280290

Междувремнно В Мумбай, Индия представиха новия компактен градски хечбек Tata C-Cube. Засега това е само концептуален модел, предтеча на първия сериен автомобил на новата марка Tamo.

Моделът се позиционира като наследник на знаменитата Tata Nano, спечелила си славата на най-евтин в света сериен автомобил с цената си от малко над 2000 долара. 

Новата Tata C-Cube не изглежда толкова бюджетна като предшественика си. Това е триврат хечбек с впечатляващ стремителен клиновиден дизайн.

Подробните характеристики на колата засега са тайна, както и данните за мотора. Вижда се обаче, че Tata C-Cube ще е по-богато оборудван от Tata Nano и даже ще има мултимедийна система с различни приложения за смартфони.