На откритото вчера в Мюнхен автомобилното изложение IAA, което замени това във Фрнакфурт, Volkswagen представи концепцията за нов компактен кросоувър с електрическа задвижваща система.

Прототипът се нарича ID. Life и ще получи производствена версия през 2025 г. Според Carscoops , новият достъпен модел ще струва около 20 000 евро. В моделната гама на марката компактният кросоувър трябва да се постави една стъпка под електрическия хечбек ID.3, който сега в Германия струва най-малко 35 460 евро.

Снимка 545559

Източник: Volkswagen

Новият продукт е изграден върху съкратена версия на модулната платформа MEB. Дължината на автомобила е 4091 милиметра. Автомобилът с предно предаване е оборудван с електрически двигател с мощност 231 конски сили. Ускорението до сто км в час отнема на кросоувъра 6,9 секунди. Максималната му скорост на движение е 180 км в час.

ID. Life беше оборудван с батерия с капацитет 57 kWh. Запасът на мощността дава автономен пробег от 400 километра. Благодарение на системата за бързо зареждане може да се попълни електрическия заряд, с който да се измине 163 км, само за 10 минути.

Снимка 545560

Източник: Volkswagen I

В самата компания нарекоха ID. Life "градски кросоувър с характер". Пътният просвет на колата е с впечатляващите 190 милиметра. Багажното отделение със сгънати задни седалки достига 1285 литра.

Снимка 545556

Източник: Volkswagen

На кросоувъра с двуцветен корпус липсва радиаторна решетка, мястото й е заето от щепсел със светеща емблема. Вместо странични огледала, колата има малки камери, които излъчват изображения към монитори в кабината.

Също така ID. Life е оборудван с LED фарове, head-up дисплей и дори игрална конзола.

Снимка 545554

Източник: Volkswagen