Пет български компании - Тайтън Гейт, Аксидиа, Софтуер Груп, Скейл Фокус и Булпрос Консултинг - са сред 500-те най-бързорастящи технологични компании в Европа, Близкия Изток и Африка, показва традиционната годишна класация на Deloitte - EMEA Technology Fast 500.

Тайтън Гейт заема 150-то място в класацията, отчитайки ръст на приходите от 802% за периода 2013-2016 г. Тя разработва собствени продукти в областта на дигиталните медии и рекламата. Това е второто отличие на компанията за 2017 г., след като успешно се класира в централноевропейската класация на одиторската компания Technology Fast 50 CE.

Аксидиа се класира на 250-о място с ръст на приходите от 495% за периода 2013-2016 г. Тя предоставя услуги в сферата на ИТ консултирането и разработката на софтуер. Аксидиа бе отличена и в технологичната класация за Централна Европа за 2017 г.

Българските компании бележат трицифрен растеж

Източник: Deloitte

Българските компании бележат трицифрен растеж

Следващата българска компания в престижната класация е Софтуер Груп БГ, която заема 402-о място с ръст на приходите от 287%. Това е ИТ компания, специализирана в разработка на софтуерни решения и продукти за финансовия сектор.

Скейл Фокус се класира на 426-о място с ръст на приходите от 265%. Тя предоставя иновативни технологични услуги и софтуерни решения.

Булпрос Консултинг е българската компания, която за втора поредна година се класира в престижната класация. Тя заема 460-о място с ръст на приходите от 243% (2013-2016 г.).

Две български IT компании са сред най-бързорастящите в Източна Европа

Две български IT компании са сред най-бързорастящите в Източна Европа

Бизнесът им скача с до 800%

Компанията е фокусирана върху разработването на софтуерни продукти, уеб и мобилни приложения, предоставяне на облачни услуги. Булпрос бе част от класациите на Deloitte за най-бързорастящите компании в Централна Европа за 2015 и 2016 г.

През 2017 г. класацията отличава победители от 18 държави, със среден темп на растеж от 1377% в сравнение с 967% през 2016 г. Растежът на отделните компании варира от 220% до 107 117% за периода 2013-2016 г.

Компаниите с най-висок общ ръст на приходите са от секторите - медии, комуникации и софтуер.

Лидерите по държави и сектори

Източник: Deloitte

Лидерите по държави и сектори

"Както технологиите, които продължават да се развиват, така компаниите в класацията за 2017 г. ни показват, че всяка индустрия е готова за трансформация, която влияе едновременно на потребителите и на предприемаческите инициативи в различните индустрии", казва Пол Саломи, лидер на Deloitte Global "Технологии, Медии, Развлекателна индустрия и Телекомуникации".

За седма поредна година Франция има най-много победители в технологичната класация, изпреварвайки с малко Великобритания, която заема второто място. Следващите региони и държави включват Централна Европа, Холандия и Швеция.

Най-бързорастящата компания обаче не е френска, а британска - Deliveroo. Тя дава възможност на клиентите си да поръчват храна от местни ресторанти и вериги, които не предлагат доставки. Компанията се радва на огромен интерес във Великобритания и отчита космическия ръст от 107 117%.

Компаниите от топ 10 бележат невероятен растеж

Източник: Deloitte

Компаниите от топ 10 бележат невероятен растеж

"Компания ни успява да се приспособи и да постигне такъв мащаб благодарение на технологичния напредък, гъвкавото работно време, което е високо ценено от служителите ни и страхотната храна, приготвяна в ресторантите, с които си партнираме", казва Уил Шу, основател и главен изпълнителен директор на Deliveroo.

Компанията планира да даде още по-голям избор на клиентите си, включително нови храни, по-здравословни опции и по-бързи доставки, благодарение на технологичните подобрения.