Всеки ден потребителите си поръчват от Amazon книги, дрехи, техника. Сега вече те могат да се сдобият и с болнична стая с един клик от сайта на платформата.

Американската компанията EIR Healthcare произвежда болнично оборудване, а най новата ѝ иновация е MedModular - болнична стая с форма на контейнер. Тя е достъпна за потребителите в сайта на Amazon, пише Bizjournals.

MedModular e комбинация от сглобяема и модулна технология. Цената на квадратен метър е $814 или $268 620 за една цяла стая с площ от 330 квадратни метра. Според производителя EIR Healthcare тази стая излиза 20% по-евтино от създаването на такава в болнично заведение.

Снимка 411733

Източник: eirhealthcare.com

Защо се продава в Amazon?

През последните няколко години, според изпълнителния директор на компанията Грант Гайгер, Amazon се е превърнала в повече от просто потребителски пазар. Платформата си взаимодейства с потребителите и им позволява да са информирани за новите продукти и технологии.

По думите му Amazon си е партнирала и с други компании в областта на здравеопазването. И когато това партньорство не е сработвало, най големият онлайн търговец е започвал да предлага медицинските продукти и материали директно на болниците.

"Забелязахме това, свързахме се с тях и мисля, че сме способни да изградим добри взаимоотношения", допълва Гайгер.

Снимка 411731

Източник: eirhealthcare.com

След преместването на EIR Healthcare от Ню Йорк във Филаделфия миналата година, компанията вече е осъществила разговори с редица болници и медицински колежи за своята стая MedModular.

Гайгер обяснява, че университетите са проявили интерес, тъй като стаята би била отлична възможност за студентите да се упражняват и да имат практически занятия. Той признава, че идеята за болничната стая се основава на визията на баща му за това, как болниците могат да работят по-ефективно.