Българският лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа "Алтерко" направи първа стъпка към навлизане на пазара на запад. Подразделението на компанията "Алтерко Роботикс" подписа договор с най-големия австрийски мобилен оператор А1 за доставката на часовниците на фирмата MyKit.

GPS и GSM устройството за деца вече се продава в цялата мрежа на телекома в европейската държава на цена от 9,90 евро на месец абонатите на А1.

"А1 е най-големият мобилен оператор в Австрия и първият телеком в Западна Европа, който пуска часовника ни в продажба. Междувременно, интересът към MyKi от страна на операторите в Англия, Франция и Германия е също много голям и текат тестове. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с добри новини и от тези страни", коментира изпълнителният директор на "Алтерко Роботикс" Димитър Димитров.

От фирмата съобщават още, че следващия месец планират да пуснат нов продукт.

Продажбите на детския часовник MyKi Watch стартираха в България в търговската мрежа на Мтел през декември 2015 година. От есента на миналата година устройствата се предлагат и в магазините на "Теленор".

Те са достъпни и за абонатите на оператора T-Mobile на други три пазара - в Албания, Румъния и Хърватия.

Холдингът "Алтерко" е 100% българска собственост, като за него работят над 100 служители в офиси в България, Румъния, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ. Фирмата предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.