Частен съдебен изпълнител продава на части къмпинг "Каваци". Това става ясно от съобщения на сайта на браншовата камара, според които частният съдебен изпълнител Илко Бакалов се е заел с публичната продан на заведение и два земеделски имота.

Къмпинг "Каваци" е собственост на фирма "Хелио-тур-С" АД, зад която стои бизнесменът Николай Банев.  Споровете около "златното" парче земя на българското Черноморие се водят от години. 

Върху имотите има редица тежести като първа е искова молба от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), следвана от искова молба на Джи енд Джи.

Кинокомплексите “Арена Запад” и “Арена Младост” се продават от ЧСИ за над 6 милиона лева

Кинокомплексите “Арена Запад” и “Арена Младост” се продават от ЧСИ за над 6 милиона лева

През май миналата година двете кина затвориха врати заради съдебни спорове на собствениците на с кредиторите им.

Началната цена за заведението, което се простира на близо 2 декара в къмпинг "Каваци" е малко над 1 милион лева. По-голямата част от къмпинга с площ 27 446 кв. м. се продава за 2,983 милиона лева, а други 2 320 кв.м. - за 277 813 лева.

Междувременно БГНЕС информира по-рано днес за напрежение на територията на къмпинг Каваци. Собственици алармирали, че на терените им се извършват незаконни строителни дейности, за които не са били уведомени. Към днешна дата, посочиха те, на място са положени кабели, изграден е и временен трафопост. 

За проблема е алармирана и полицията, която днес извърши проверка на място. Малко след униформените пристигнал и адвокатът на семейство Баневи - Мирослав Стойков, който твърди, че фирмата "Хелио-тур-С" вече е спечерила всички съдебни битки и е законния собственик на къмпинга.

По думите му от това лято, клиентите му имали намерение да развиват къмпинг "Каваци" като влязат във владение.

Уеднаквяване на таксите на държавните и частни ЧСИ, поиска върховен съдия

Уеднаквяване на таксите на държавните и частни ЧСИ, поиска върховен съдия

Ако длъжник получи покана за доброволно изпълнение от държавен съдебен изпълнител, той ще плати допълнително само 20 лева такса. Ако обаче това се случва при частен съдебен изпълнител, се плаща и за образуване на дело, оглед, опис и публична продан, заяви Красимир Влахов

Още през 2020 година бургаският съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, след като четири години по-рано фамилията загуби правото да го стопанисва обекта.