Международният автомобилен производител Ford обяви, че ще търси да наеме 1700 работници за завода си, който се намира в румънския град Крайова. От ръководството на компанията вече се срещат с представители на местната власт в съседните населени места, като търсят подкрепа в намирането на служители.

Новонаетите хора ще бъдат заети с производството на нов модел във фабриката в Крайова, става ясно от информация на местния сайт Business Review.

В момента там се прави EcoSport SUV, а през май от Ford обявиха, че ще започнат и работа върху нов модел в Румъния. Към момента компанията е най-големият работодател в региона с персонал от над 4400 души.

Ford наема 700 души в новата си най-голяма база в Източна Европа

Ford наема 700 души в новата си най-голяма база в Източна Европа

Той ще обслужва европейските пазари, както и тези в Близкия Изток и Африка

Междувременно тази седмица стана ясно, че в близост до завода на автомобилната компания ще бъде изграден първият индустриален парк в тази част на страната - Southern Indistrial Park Craiova. Инвеститор в проекта е Zacaria Group, като вложението ще бъде за 28 милиона евро.

Компанията започва да инвестира в Румъния през 2005 година, като днес има инвестиции в градове, като Сибиу, Букурещ, Алба Юлия, Арад и Орадя.