Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг коментира стратегията за модериране на съдържанието на главния изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск. Той нарече подхода "много интересен".

Коментарите са направени по време на срещата на върха на DealBook през ноември миналата година и бяха оповестени от CNBC и цитирани от Greek Reporter.

По отношение на политиките на Мъск за модериране на съдържанието, Зукърбърг коментира, че "ще бъде много интересно да се види как те ще се отразят по отношение на подходите, които той предприема".

"Предполагам, че не всичко ще работи, но мисля, че някои неща може да работят", каза изпълнителният директор на Meta и съосновател на Facebook.

По време на срещата на върха на DealBook Зукърбърг отделил време, за да обмисли различните подходи, възприети в модерирането на съдържанието между собствената му компания Meta и конкурентни социални медийни платформи, като Twitter.

ЕС иска да глоби Meta с над $400 милиона

ЕС иска да глоби Meta с над $400 милиона

Заради нарушения на Закона за личните данни

"Склонен съм да мисля, че не искам един човек или една компания да взема тези решения, поради което създадохме този надзорен съвет за нашите решения за съдържанието", каза той.

Големи промени в Twitter

Откакто придоби Twitter за 44 милиарда долара през октомври 2022 г., Мъск значително разтърси бизнес практиките на платформата за социални медии.

Процесът на трансформация на Мъск в Twitter включва драматичните промени в работната сила и практиките на работното място на компанията. Малко след като пое платформата за социални медии, големият технологичен изпълнителен директор очерта планове да съкрати 75 процента от работната сила на Twitter точно преди да уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал през същия месец.

Мъск продължава да съкращава в Twitter

Мъск продължава да съкращава в Twitter

Преди месец и половина той заяви, че няма да освобождава повече служители

Мъск също така настоя служителите на Twitter да работят по-усърдно и по-дълго или да напуснат компанията. Дистанционната работа, която става все по-често срещана след пандемията, беше забранена.

В навечерието на придобиването на Twitter Мъск се обяви за защитник на свободата на словото и се опита да въведе по-спокоен подход към модерирането на съдържанието, откакто пое управлението.

Хакерска атака: откраднати са над 200 милиона лични данни от Twitter

Хакерска атака: откраднати са над 200 милиона лични данни от Twitter

Това твърди специалист по сигурността

През ноември миналата година новият главен изпълнителен директор на Twitter обяви, че ще има "амнистия" за забранени акаунти в Twitter. През същия месец Мъск отмени забраната на бившия американски президент Доналд Тръмп за достъп до платформата след онлайн анкета.