Knauf Insulation - германският производител на строителни материали, част от Knauf Group, започна изграждането на нова фабрика в Румъния. Инвестицията е в размер на €135 милиона, съобщава Romania Insider.

Новото производство на компанията, която има бизнес и в България, е в допълнение към фабриката, която групата строи от миналата година и която трябва да бъде завършена и пусната в експлоатация през 2024 година.

Общата инвестиция възлиза на над €135 милиона и ще генерира допълнителен годишен оборот от над €50 милиона, пише Ziarul Financiar.

Knauf Insulation купува фабрика за стъклена минерална вата в Румъния

Германска компания за произвосдтво на строителни материали, с операции и у нас, купува фабрика в Румъния

Фабриката Gecsat е местен производител на стъклена минерална вата в Румъния

В новия завод ще работят повече от 100 души - от квалифицирани работници до инженери по автоматизация и поддръжка.

През март миналата година Knauf Insulation закупи бившата фабрика за стъклена минерална вата Gecsat в Тарнавени.

Снимка 496348

Източник: iStock

В първата фаза, завършена през 2022 година, германската компания инвестира над €4 милиона в модернизацията и обновяването на съществуващия завод, за да увеличи производството от 7 000 тона годишно минерална вата - до 10 000 тона.

Новата фабрика, която трябва да бъде завършена през 2024 година, ще има годишно производство от над 75 000 тона минерална вата, както за вътрешния пазар, така и за пазарите в Централна и Източна Европа.

Knauf е основана в Германия през 1932 година и днес е сред големите производители и доставчици на продукти в сферата на строителството. Компанията има над 35 000 служители в 86 държави в света, включително в България.

Германската Knauf инвестира €200 милиона в два нови завода в Румъния

Германската Knauf инвестира €200 милиона в два нови завода в Румъния

Производството ще започне през 2024 година