Компютърен вирус ще удари резултатите за третото тримесечие на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd (TSMC), най-големият производител на чипове по договаряне в света и един от основните доставчици на Apple, заявиха от компанията, цитирани от Reuters.

В събота TSMC съобщи, че редица компютърни системи и производствено оборудване са били инфектирани с вирус, но разпространението му вече е ограничено, а компанията очаква пълно възстановяване днес.

"TSMC очаква този инцидент да причини забавяния при доставките и допълнителни разходи. Оценяваме въздействието върху приходите в третото тримесечие да бъде около три процента, а върху маржа - около един процентен пункт", заявиха от компанията, изразявайки увереност, че забавянето в доставките през това тримесечие ще бъде наваксано през следващото, като запазва прогнозата си за приходите.

Разпространението на вируса е станало след инсталацията на ново оборудване. Конфиденциална информация не е засегната, казва от TSMC. В следващите дни компанията ще съобщи на всеки контрактор за ситуацията поотделно, като ще представи повече информация.