Водещата асоциация на ресторантьорите в Турция призова членове си да предлагат 10% отстъпка на блюдата в менюто си, с цел да "съживят" сектора, пише турският в-к "Хюриет".

Призивът бе отправен след посещение на представители на Асоциацията на ресторантьорите и заетите в сферата на туризма (TÜRES) при министъра на търговията Йомер Болат, по време на което е била направена оценка на текущите цени в сектора.

Ръководителят на TÜRES Рамазан Бингьол обяви инициативата за отстъпки след заседание на Управителния съвет на браншовата олганизация, проведено след срещата с министър Болат. "Призоваваме членовете на TÜRES да направят 10% отстъпка на менютата или от част от предложенията в менютата, за да "съживим" отново сектора", казва той.

Турция излиза от "сив списък“ за пране на пари. Ще доведе ли това до ръст на чуждестранните инвестиции?

Турция излиза от "сив списък“ за пране на пари. Ще доведе ли това до ръст на чуждестранните инвестиции?

Анкара вярва, че капиталовите потоци към нея ще се увеличат

През април потребители в социалните мрежи започнаха бойкот на ресторанти и кафенета в Турция в знак на протест срещу повишаването на цените. Активността в социалните мрежи насочи вниманието към примери за завишени сметки и сравнения между цените на храните в Истанбул и в други градове в страната, което засили общественото недоволство.

Собствениците на ресторанти и кафенета обясняват повишаването на цените с нарастващите разходи за наем и комунални услуги.

Министърът на търговията на Турция наскоро обяви планове за увеличаване на санкциите за прекомерно завишени цени в заведенията, до 800 000 турски лири (близо 23 000 евро).

Китайският автомобилостроител BYD изгражда завод в Турция за $1 милиард?

Най-големият китайски производител на електромобили изгражда в Турция завод за $1 милиард?

Страната реши да не облага китайските електромобили с допълнителни мита