Американската ИТ корпорация  Oracle е намалила чиста си печалба за деветте месеца на текущата финансова година (която завършва на 29 февруари) с  15%— до 6,09 милиарда долара.

Обемът на приходите на компанията за същия период (март – ноември) в сравнение с предходната финансова година се е съкратил с 4 на сто - до $26,45 милиарда.

Чистата тримесечна печалба за третото тримесечие на текущата финансова година е $2,14 млрд. което е с 14 на сто по-малко от съответния показател за предходната година. Тримесечният оборот се е съкратил на годишна база с 3% и достига 9,01 млрд. долара.

От компанията отбелязват, цитирани от rns.online, че покачването на долара спрямо другите валути е оказало значително негативно влияние върху тримесечните резултати. Без тези валутни колебания приходите биха постигнали ръст от 1 процент, а чистата печалба би се намалил с 8 на сто.

Припомняме, Oracle е американска компания, основана в 1977, тя е сред световните лидери в програмното осигуряване за корпоративни клиенти и сървърното оборудване.